Monitoring

Server monitoring

Zabbix is de ultieme monitoring software ontworpen voor het bewaken van de beschikbaarheid en prestaties van IT-infrastructuur componenten. Zabbix is open source en wordt geleverd zonder licentie kosten.

Met Zabbix is het mogelijk om een nagenoeg onbeperkt aantal soorten van gegevens van het netwerk te verzamelen. “High performance real – time monitoring” betekent dat tienduizenden servers, virtuele machines en netwerkapparaten gelijktijdig kunnen worden bewaakt. Naast het opslaan van de data zijn er visualisatie functies beschikbaar (overzichten , kaarten , grafieken , schermen , enz.), evenals zeer flexibele manier van analyseren van de gegevens om de verantwoordelijke persoon te waarschuwen.

Verschillende drempels van aanvaardbare grenzen voor binnenkomende gegevens kunnen worden ingestel. Zodra deze drempels worden overschreden, kan Zabbix e -mail notificaties sturen om de netwerkbeheerders te informeren over de huidige of een potentieel probleem.

Zabbix biedt geweldige prestaties voor het verzamelen van gegevens en kan worden geschaald tot zeer grote omgevingen. Gedistribueerde controle opties zijn beschikbaar met het gebruik van Zabbix proxies. Zabbix is uitgerust met een web-based interface, veilige authenticatie van de gebruiker en een flexibele gebruiker toestemming schema. Polling en trapping wordt ondersteund, met native high performance agenten worden de gegevens verzamelt uit vrijwel elk populair besturingssysteem; agentloze controle methoden zijn ook beschikbaar zoals snmp.

Ook is Web controle en de monitoring van WMware virtuele machines mogelijk met Zabbix.

RSquare bied u een monitoring systeem aan op basis van Zabbix. U krijgt een eigen virtuele omgeving waarin zabbix draait voor u. Deze omgeving wordt door ons bewaakt en gemonitored zodat de beschikbaarheid van het monitoring systeem hoog is.

Heeft u eigen wensen om niet standaard zaken te monitoren dan is dat geen probleem voor RSquare, wij bouwen deze fucntionaliteit voor u in. Een andere mannier van het geven van een allert, naast Email, sms, jabber behoort ook tot de mogelijkheden.

Tot de mogelijkheiden behoren gedistrubueerde Zabbix omgeving in verschillende datacentrums voor het oplossen van een spof (Single Point of Failure), zodat U niet meer afhankelijk bent van 1 omgeving of de datacentrum.